Arbeidsomstandigheden advies

Arbeidsomstandigheden advies

De werkomgeving is een van de factoren die tot verzuim of verminderde inzetbaarheid kunnen leiden. Ask Me Now levert u de adviseurs die u nodig heeft om deze werkomgeving en de omstandigheden in het algemeen, te beheersen.

Basis voor het arbeidsomstandigheden beleid is de door de wet verplichte Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

Ask me Now kan deze voor u uitvoeren en / of toetsen.

Ask Me Now kan specifieke deskundigen inzetten, al naar gelang de problematiek in uw organisatie. Zo kan een veiligheidskundige meewerken aan de RI&E als veiligheid het belangrijkste issue is, een arbeidshygiënist, als er veel problematiek rondom gevaarlijke stoffen is of een ergonoom / werkplek adviseur als er voornamelijk kantoorwerkplekken zijn. Deze deskundigen kunnen uiteraard ook los van een RI&E ingezet worden om hun advies te geven of specifieke vragen te beantwoorden.

Voor een specifieke medewerker met fysieke klachten, vaak in het nek-, arm- en schoudergebied, maar ook in rug, knieën en benen kan  een ergonoom of andere deskundige van Ask Me Now een werkplek onderzoek uitvoeren en uw medewerker een deskundig advies geven. Het werkplek onderzoek kan ook heel goed een onderdeel van het re-integratieplan van een verzuimende werknemer zijn.

quoteLangzamerhand was er bij mij een stevig nekprobleem ontstaan, waardoor ik moeite kreeg mijn volledige uren te werken. Tijdens een werkplekonderzoek bleek dat mijn houding achter het beeldscherm verkeerd was. Ik kreeg advies hoe ik mijn werkplek moest instellen en heb - toen de pijnklachten na behandeling weg waren - nooit meer last gehad. quote